A TÓRÓL

Öko- és aktív turizmus

A Vadkerti-tó növény-és állatvilágának megismerését szolgálja a tó körül kialakított túra útvonal és tanösvény, mely egyben a kirándulni, túrázni vágyók egyik kedvelt helye a városban.

A tanösvényről megközelíthető a tó észak-keleti részén épült kétszintes kilátó, amelyről a tó teljes képe látható. A kilátást északi és keleti irányban ugyan jórészt takarják a fák, viszont a tó felé, déli és nyugati irányban kb. 90-110 fokban kiváló kilátás nyílik. A kilátó egész nap ingyenesen látogatható. Megközelítése a tanösvényről, illetve a tó környéki lakóházakat, nyaralókat, kiskerteket a városi bekötőúttal összekötő útról lehetséges.

Több lehetőséget kínál a Vadkerti-tó azok számára is, akik aktívan kívánják eltölteni szabadidejüket. A dűlőutakon és/vagy a kijelölt tanösvényen a tó körül is futható. A körpálya hossza kb. 4,5 km, amely közepes tempóval 30-35 perc alatt teljesíthető. A tó és környéke több futóversenynek is kiváló helyszínt biztosít.

Soltvadkertre Kecskemét-Bócsa irányából, valamint Kiskunhalas, illetve Kiskőrös irányából is jó minőségű kerékpárút vezet. Mindezen útvonalak belterületen a település központjában találkoznak, így a Vadkerti-tóhoz vezető kerékpárút a város lakói, vendégei mellett a településre bármely irányból érkezők számára közvetlen kerékpáros összeköttetést teremt a tóval, akár csak egy tóparti felfrissülés, akár egy- vagy többéjszakás tartózkodás a látogatás célja.

A strand bejáratánál árnyékolt kerékpártároló, a strandon értékmegőrző biztosít a kerékpárral érkezők számára nyugodt feltöltődési lehetőséget. A kempingben kerékpár kölcsönző működik, amely lehetőség biztosít a nem kerékpárral érkezők számára a környék felfedezésére.

VADKERTI-TÓ

ADATKEZELÉS

Üzemeltetés
+36 78 581 845

Fekete Villa Panzió
+36 70 908 0350